Nijntje

nijntje pluis

familie en vriendjes

Natuurlijk kennen we allemaal nijntje pluis, het wereldberoemde konijntje, maar ken jij ook de rest van de familie pluis? Nijntje heeft een vader en moeder, een opa en oma en in ‘kleine pluis’ komt er een baby’tje bij. We weten niet of dat een jongetje of een meisje is, want Dick Bruna heeft dat niet verteld. Wist je dat nijntje ook een lievelingstante heeft? Ze heet tante trijn en is de zus van vader pluis. Oom vliegenier is geen echte oom van nijntje, maar een vriend van de familie; daarom noemt nijntje hem toch ‘oom’.

Dick Bruna heeft niet alleen boeken over nijntje en haar familie gemaakt, maar ook over nijntjes vriendjes. Je kent vast boris beer en zijn vriendin barbara, met haar zeven sproeten. Of haar vriendinnen nina, aagje en willemijn. En haar vriendje daan, naast wie ze in de klas zit. Ze speelt ook vaak met knorretje, het nichtje van betje big.

Dick Bruna hield van alle characters die hij bedacht heeft, maar nijntje is wereldwijd het meest populair. Dick Bruna wordt vaak 'de vader van nijntje' genoemd.

© Mercis bv