Nijntje

nijntje museum

ontdek jouw wereld

Het kleine konijntje is zo beroemd dat het sinds 2016 een eigen museum heeft: het nijntje museum. Voorheen heette dit museum het Dick Bruna huis (opgericht in 2006), maar nu draait alles om nijntje pluis.

Het nijntje museum is een echte ontdekkingstocht voor peuters en kleuters; het is de wereld in het klein. In tien themaruimten ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze werelden. Zo zie je nijntje in haar eigen huis, kun je op bezoek bij de dokter, ga je naar de dierentuin en ontdek je wat een museum is.

De afgelopen jaren trok het museum jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers, waaronder veel toeristen uit China en Japan. Over een tijdje wordt het nijntje museum verbouwd en uitgebreid. Het wordt dan twee keer zo groot! Er is voor kinderen straks nog meer te ontdekken en te doen; er komt een nijntje theater en een museumrestaurant.

Het museum gaat weer open zodra het mogelijk is. Het coronavirus heeft echter invloed op de manier waarop je het museum bezoekt. Kijk op de site van het nijntje museum voor meer informatie. Nieuwsgierig? Hier kun je alvast binnen een kijkje nemen.

© Mercis bv