Nijntje

ruben en de ark van noach in het Kindermuseum

30 september 2018 | Amsterdam

Op de zolder van het Kindermuseum van het Joods Historisch Museum kun je kijken en luisteren naar een animatie en vertelling van het gelijknamige boek van Dick Bruna.

Volg nijntje op Facebook voor nog meer nieuwtjes.

zondvloedverhalen

Wie kent niet het verhaal van de zondvloed en de ark van Noach? 

Zondvloedverhalen komen voor in talloze culturen. Het verhaal over de ark van Noach, zoals het is opgeschreven in de Tora, het eerste deel van de Hebreeuwse bijbel, is bij velen bekend. Dick Bruna schreef en tekende zijn geheel eigen versie: ruben en de ark van noach.

Op de zolder van het Kindermuseum komt het verhaal van Dick Bruna tot leven. Kinderen kunnen de 8 minuten durende voorstelling bekijken terwijl ze op het grote bed liggen in de zolderkamer van het Kindermuseum. Het verhaal is ingesproken door acteur Pierre Bokma en geanimeerd door Kors de Waard.

Met de installatie belicht het Kindermuseum een actueel thema. Het is een verhaal over dromen en opnieuw beginnen nadat de mensen een puinhoop van de wereld hebben gemaakt. In het verhaal van Dick Bruna wordt de aarde schoongespoeld, omdat mensen alleen nog maar ruziën met elkaar. Hoe je op een andere manier met elkaar om kunt gaan staat in de ‘Gulden Regel’ Wat jij niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet, die centraal staat in het Kindermuseum.

De voorstelling 'ruben en de ark van noach' zal een jaar lang in het Kindermuseum te zien zijn. Meer informatie vind je hier. De voorstelling is ook in het Engels te beluisteren.

© Mercis bv