Nijntje

overzichtstentoonstelling in Japan

23 juli 2020

Dick Bruna is ongelofelijk populair in Japan. Hij ging daar voor het eerst naartoe in 1978 en is sindsdien regelmatig teruggegaan. Voor zijn werk bestaat nog steeds grote belangstelling. 

Volg nijntje op Facebook voor nog meer nieuwtjes.

Overzichtstentoonstelling 2020-2022

Speciaal voor nijntjes 65e verjaardag is er een grote overzichtstentoonstelling gemaakt. Er zijn meer dan 250 stukken te bewonderen: van schetsen, originele illustraties en aantekeningen voor boeken tot speciale items. Denk daarbij aan posters en spullen uit zijn atelier. Ook zie je alle originelen van het eerste boek dat in Japan verscheen: nijntje in de sneeuw. 

Er is een prachtige catalogus bij de tentoonstelling verschenen, uitgegeven door Asahi Shimbun. Daarnaast zijn er veel speciale producten gemaakt die bij de tentoonstelling verkocht worden. 

Doordat in 2020 musea en andere tentoonstellingsruimtes gesloten moesten worden, kon de tentoonstelling niet langs alle geplande plaatsen reizen. Na de opening op 23 juli in Ginza, Tokio, is de tentoonstelling alleen nog te zien geweest in Kobe. Gelukkig gaat dat in 2021 alsnog gebeuren. Vanaf 14 april is deze overzichtstentoonstelling in Fukuoka te zien. Daarna volgen andere steden. De tentoonstelling eindigt januari 2022 in Nagoya.

© Mercis bv