Nijntje

kinderpostzegels dit jaar in het teken van nijntje

21 september 2020

Met de jarige nijntje op de vrolijke kinderpostzegels wil de Stichting Kinderpostzegels een warm en prettig gevoel van veiligheid aan kinderen geven.

Volg nijntje op Facebook voor nog meer nieuwtjes.

Geef een veilig thuis

Op dit moment woont één op de vijftien kinderen in Nederland in een onveilige thuissituatie. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per schoolklas. Zij hebben bijvoorbeeld te maken met huiselijk geweld, verwaarlozing, armoede of verslaafde ouders. School is voor deze kinderen een veilige haven. Juist voor deze groep is hulp nu extra hard nodig. 

Al sinds 1924 zet Stiching Kinderpostzegels zich in voor kwetsbare kinderen. De laatste jaren zet Kinderpostzegels zich in voor kinderen in een benarde thuissituatie. Dat doen ze met projecten als 'Huisje Boompje Beestje, de Warm Welkom Tas en Kamer voor een Kind. Op de actiepagina van Kinderpostzegels kun je meer lezen over deze projecten.

Op woensdag 23 september gaat de Kinderpostzegelactie van start en kunnen basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 voor de 72e keer verschillende producten - waaronder kinderpostzegels - verkopen.

© Mercis bv