Nijntje

hoera: nijntje 65 jaar!

3 januari 2020

Het hele jaar staat bol van leuke activiteiten. Er komen speciale producten en op de website zijn extra nieuwe spelletjes te vinden. 

Volg nijntje op Facebook voor nog meer nieuwtjes.

Al drie generaties zijn met nijntje opgegroeid

In 2020 is het 65 jaar geleden dat Dick Bruna nijntje voor het eerst tekende. Inmiddels zijn er maar liefst drie generaties opgegroeid met nijntje. Grootouders die vroeger de boeken kochten voor hun kinderen, lezen die nu voor aan hun kleinkinderen. Ouders herinneren zich de boeken uit hun eigen jeugd. De herkenbare avonturen en belevenissen van het beroemdste konijn van Nederland zijn nog steeds onverminderd populair.

Het feestjaar wordt afgetrapt met een nieuw onderdeel op de website waarin afgeteld wordt naar nijntjes verjaardag op 21 juni: elke twee weken komt daar een nieuw onderdeel bij met feitjes en achtergrondinformatie. Voor kinderen zijn er nieuwe spelletjes op de homepage gezet, te herkennen aan het taartje.

Het hele jaar door verschijnen nieuwe producten, waaronder een puzzel met 1000 stukjes van Ravensburger, een spaarpot van Zilverstad en een speciale versie van de 'ballonfestival'-puzzel van Jan van Haasteren. 

De ogenschijnlijk eenvoudige illustraties van Dick Bruna hebben ervoor gezorgd dat nijntje tijdloos is. Al 65 jaar is ze een vertrouwd beeld in menig huishouden, maar ze blijft eigentijds. 

© Mercis bv