Nijntje

een nieuw boek over leven en werk van Dick Bruna

6 mei 2020

Hoe was het voor Dick Bruna om op te groeien ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, en hoe kwam hij al als puber in aanraking met de kunstwereld? Door welke kunstenaars werd Dick Bruna beïnvloed en waardoor liet hij zich inspireren? 

Volg nijntje op Facebook voor nog meer nieuwtjes.

The Illustrators: Dick Bruna

Bekroond schrijver en illustrator Bruce Ingman kijkt met een internationale blik naar het leven en werk van Dick Bruna. Samen met Ramona Reihill, die jarenlang als kinderboekenredacteur heeft gewerkt, schreef hij een boek waarin alle facetten van Bruna's leven en werk aan bod komen. Aan de hand van uniek materiaal uit Bruna's privé-archief werpt het nieuw licht op een leven dat geheel in het teken stond van kunst: van zijn veelgeprezen ontwerpen voor posters en boekomslagen tot zijn geliefde creatie nijntje.

β€œEn daarmee raken we de kern: de gong van Matisse, de vuistslag van Cassandre en de menselijkheid van Bruna.”

Deze biografie staat boordevol foto’s, vroege tekeningen, schetsen, illustraties, boekomslagen en kunstwerken, inclusief niet eerder vertoond materiaal uit Dick Bruna’s privé-archief. Het boek heeft 112 pagina's en kost € 19,95.

The Illustrators is een serie van de Engelse uitgever Thames & Hudson. In elk deel wordt het werk en leven van een belangrijke illustrator uitgelicht; om hun werk te vieren en nieuwe generaties te inspireren. De serie werd geïnitieerd door Quentin Blake, die nog steeds als consultant bij de reeks betrokken is. 

© Mercis bv