Nijntje

De donkere kant van Dick Bruna te zien in de Kunsthal

10 maart 2018 | Rotterdam

Iedereen kent natuurlijk de tekeningen die Dick Bruna maakte van nijntje, maar in de tentoonstelling ‘De donkere kant van Dick Bruna’ zie je een heel andere kant van zijn werk.

Volg nijntje op Facebook voor nog meer nieuwtjes.

Zwarte Beertjes

Dick Bruna maakte tussen 1955 en 1970 ruim 2.000 boekomslagen voor detectives en andere spannende verhalen uit de Zwarte Beertjes-pocketreeks van uitgeverij A.W. Bruna & Zoon. 

Als de uitgeverij de Zwarte Beertjes-pocketserie introduceert, is ook net gestart met de kiosken op treinstations. Het wordt steeds belangrijker dat boekomslagen meteen de aandacht trekken van passerende reizigers. De ontwerpen van Dick Bruna met hun heldere, krachtige en eenvoudige stijl passen perfect bij deze nieuwe ontwikkeling. Ze kijken de lezer als het ware aan en nodigen direct uit tot lezen (en kopen).

De meer dan 350 boekcovers, tekeningen, affiches en collages in de tentoonstelling laten het meesterschap en de verhalende blik van Dick Bruna zien. Met zijn ontwerpen heeft hij in belangrijke mate bijgedragen aan het eigen karakter van de reeks.

Van 10 maart t/m 19 augustus 2018 is de tentoonstelling te zien in de Kunsthal in Rotterdam. Meer info vind je hier.

© Mercis bv