Nijntje

internationaal

nijntje is wereldberoemd

Overal ter wereld kom je nijntje tegen. Het beroemdst is ze in Japan, waar ze al sinds begin jaren 60 bekend is. Door zijn manier van tekenen en de eenvoud van lijnen en kleurgebruik, dachten veel mensen in het begin zelfs dat Dick Bruna Japans was! Dat is natuurlijk niet zo, maar hij is wel regelmatig in Japan geweest en hij voelde zich daar erg thuis.

In 1964 worden de boeken voor het eerst in Japan uitgegeven door Fukuinkan Shoten Publishers. Zij zijn nog steeds de Japanse uitgever van de nijntje-boeken! De boeken zijn inmiddels in meer dan 50 talen vertaald en er zijn meer dan 85 miljoen exemplaren over de hele wereld verkocht.

Maar er zijn niet alleen boeken met nijntje te vinden. Meer dan 10.000 verschillende producten hebben hun weg naar consumenten gevonden, de tv-series zijn in heel veel landen uitgezonden, nijntje is aanwezig op social media en ze heeft eigen YouTube-kanalen in verschillende talen. In Japan is er een heus nijntje-café en in China heeft zelfs een nijntje-metro gereden.

© Mercis bv